注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

吴俊姬的博客

新东方集团优秀教师,新东方集团问吧教师团专家顾问,《新东方英语》约稿作者

 
 
 

日志

 
 

2001-2009年高考英语全国卷一完形填空真题汇编  

2010-04-20 04:06:48|  分类: 高中 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

2009年

The True Story of Treasure Island

It was always thought that Treasure Island was the product of Robert Louis Stevenson'simagination.   36  , recent research has found the true story of this exciting work.

Stevenson, a Scotsman, had lived   37   for many years. In 1881 he returned to Scotlandfor a   38  . With him were his American wife Fanny and his son   39 Each morning Stevenson would take them out for a long   40   over the hills. They had been   41   this for several days before the weather suddenly took a turn for the worse. Kept indoors by the heavy rain, Lloyd felt the days   42  . To keep the boy happy, Robert asked the boy to do some   43   

One morning, the boy came to Robert with a beautiful map of an island. Robert   44  that the boy had drawn a large cross in the middle of   45  . "What's that?" he asked. "That's the   46   treasure'" said the boy. Robert suddenly   47  something of an adventure story in the boy's   48  . While the rain was pouring, Robert sat down by the fire to write a story. He would make the   49   a twelve-year-old boy, just like Lloyd. But who would be the pirate (海盗)?

Robert had a good friend named Henley, who walked around with the   50   of a women leg. Robert had always wanted to   51   such a man in a story.   52   Long John Silver, the pirate with a wooden leg, was   53   .

So, thanks to a   54   September in Scotland, a friend with a wooden leg, and the imagination of a twelve-year-old boy, we have one of the greatest   55   stories in the English language.

 

 

36. A. However   B. Therefore     C. Besides     D. Finally

37. A. alone      B. next door     C. at home     D. abroad

38. A. meeting    B. story         C. holiday     D. job

39. A. Lloyd      B. Robert       C. Henley     D. John

40. A. talk        B. rest         C. walk        D. game

41. A. attempting   B. missing     C. planning     D. enjoying

42. A. quiet       B. dull         C. busy        D. cold

43. A. cleaning    B. writing      C. drawing      D. exercising

44. A. doubted    B. noticed      C. decided       D. recognized

45. A. the sea     B. the house    C. Scotland      D. the island

46. A. forgotten   B. buried       C. discovered    D. unexpected

47. A. saw       B. drew        C. made         D. learned

48. A. book      B. reply        C. picture        D. mind

49. A. star       B. hero         C. writer         D. child

50. A. help      B. problem      C. use           D. bottom

51. A. praise     B. produce      C. include        D. accept

52. A. Yet       B. Also         C. But           D. Thus

53. A. read      B. born         C. hired          D. written

54. A. rainy     B. sunny        C. cool           D. windy

55. A. news     B. love          C. real-life        D. adventure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008年

After the birth of my second child, I got a job at a restaurant. Having worked with an experienced  36   for a few days, I was   37  to wait tables on my own. All went  38   that first week. When Saturday night came, I was luckily  39   the tables not far from the kitchen.   40   , I still felt a little hard to carry the heavy trays (托盘)。

     Before I knew it, the  41  was full of people. I moved slowly,   42  every step. I remember how  43   I was when I saw the tray stand near the tables, it looked different from the one I was  44   on. It had nice handles (手柄),which made it  45   to move around. I was pleased with everything and began to  46  I was a natural at this job.

    Then, an old man came to me and said, “Excuse me, dear, my wife and I loved __47  you work. It seems your tray stand has been very  48   to you, but we are getting ready to  49   now, and my wife needs her  50  back.”

     At first his   51  did not get across. “What was he talking about!” Then I got it. I had set my trays on his wife’s orthopedic walker (助步器). I stood frozen as ice, but my face was  52  . I wanted to get into a hole and  53  .

     Since then, I have learned from many mistakes such as the one I just   54   , I have learned to be more  55  and not to be too sure of myself.

 

 

 

36. A. manager      B. assistant      C. cook       D. waitress

37. A. promised     B. invited        C. allowed    D. advised

38. A. well         B. quickly       C. safely      D. wrong

39. A. left          B. given        C. brought     D. shown

40. A. Therefore     B. However     C. Otherwise   D. Finally

41. A. kitchen       B. street        C. restaurant    D. table

42. A. minding      B. changing     C. taking       D. saving

43. A. angry        B. calm        C. sad          D. happy

44. A. fixed         B. trained      C. loaded       D. waited

45. A. slower        B. lighter      C. quieter       D. easier

46. A. believe       B. agree        C. regret        D. pretend

47. A. letting        B. making      C. watching      D. having

48. A. useful        B. familiar      C. unusual      D. interesting

49. A. rest          B. order        C. eat           D. leave

50. A. bag          B. walker       C. tray          D. coat

51. A. idea          B. praise       C. message       D. need

52. A. cold          B. full of joy    C. pale          D. on fire

53. A. lie           B. hide         C. defend        D. stay

54. A. repeated      B. discovered    C. corrected      D. described

55. A. careful        B. patient       C. honest       D. practical

 

 

 

 

 

 

 

 

2007年

In the United States there was an unusual tale telling of the daughter of a mechanic (技工). One day while walking along the bank of a lake, the girl ___36___ to see 20 eggs laid by a wild goose. After some time the girl___37___the mother would not return to her eggs and she___38___to take them home. There she carefully___39___the eggs in the heat of a lamp. Several days___40___the eggs broke and the baby geese came into the ___41___.

Geese are known to take the first living thing they see as their mother.___42___, to these young geese, the girl was their mother.

As they ___43___, the girl was able to___44___her birds to run across the grass, but she could not teach them to ___45___. The girl became increasingly worried about this, both when___46___and in her dreams. Later, she had an ___47___ : She would pilot a plane to guide them in ___48___. She asked her father for a plane and he assembled(组装) a small aircraft for her.

Caring about___49___safety, the father decided to pilot the plane himself. However, the birds did not___50___or follow him, and___51___slept in the grass.

One day, the girl___52___into the plane, started it and soon left the ___53___. Seeing their mother take to the air, the birds___54___flapped(拍打) their wings and ___55___. She flew the plane freely in the sky, her young birds following.

 

 

 

 

 

36. A. managed  B. attempted   C. happened    D. supposed

37. A. realized   B. expected      C. imagined       D. admitted

38. A. helped       B. decided    C. afforded   D. meant

39. A. placed    B. protected    C. treated   D. examined

40. A. ago          B. out                C. later       D. long

41. A. family   B. lake               C. home           D. world

42. A. But        B. Also                C. Thus      D. Still

43. A. increased  B. improved   C. rose         D. grew

44. A. ask        B. lead                 C. want      D. allow

45. A. fly         B. race                 C. swim      D. sing

46. A. asleep    B. away               C. around    D. awake

47. A. idea     B. opinion           C. explanation  D. excuse

48. A. sky      B. heaven            C. flight           D. plane

49. A. his       B. her                  C. their            D. its

50. A. respect B. remember   C. recognize     D. receive

51. A. so        B. instead            C. hardly         D. too

52. A. climbed  B. looked      C. reached     D. fell

53. A. house   B. floor        C. water          D. ground

54. A. secretly  B. disappointedly  C. patiently  D. eagerly

55. A. looked away       B. set out    C. went by   D. turned back

 

 

 

 

 

 

 

 

2006年

On a hot summer day in late August, I sought shade and a cool drink at a waterfront cafe on a Greet island. Over a hundred degrees in ___36___ air. Crowded. Tempers(脾气)of both the tourists and waiters had ___37___ to meet the situation, making it a rather quarrelsome environment(环境).

At the table next to mine sat an attractive,___38___ couple, waiting for ___39___. They held hands, whispered, kissed, and laughed. Suddenly they stood, picked up their ___40___ and stepped together ___41___ the edge of where they were sitting to place the table in the sea water. The man stepped ___42___ for the two chairs. He politely ___43___ his lady in the kneed-deep water and then sat down himself. All people around laughed and cheered.

44    appeared. He paused for just a second, walked into the water to ___45___ the table and take their ___46___, and then walked back to the ___47___ cheers of the rest of his ___48___. Minutes later he returned carrying a bottle of wine and two glasses. Without pausing, he went ___49___ into the water to ___50___ the wine. The couple toasted(祝酒)each other, the waiter and the crowd. And the crowd ___51___ by cheering and throwing flowers to them. Three other tables ___52___ to have lunch in the water. The place was now filled with laughter.

One doesn’t step into water in one’s best summer clothes. Why not?

Customers are not served ___53___. Why not?

Sometimes one should consider ___54___ the line of convention(常规)and enjoy ___55___to the fullest.

 

 

 

36. A. fresh       B. cool            C. still         D. thin

37. A. managed  B. expected    C. attempted    D. risen

38. A. lonely      B. curious      C. well-dressed   D. bad-tempered

39. A. cheers   B. service       C. attention       D. flowers

40. A. metal table  B. empty bottle    C. chairs   D. bags

41. A. on           B. off             C. around            D. along

42. A. outside   B. forward   C. down             D. back

43. A. led           B. seated        C. watched           D. received

44. A. The manager   B. A friend     C. A waiter  D. The servant

45. A. set         B. wash           C. remove       D. check

46. A. menu     B. bill               C. food                D. order

47. A. loud      B. anxious       C. familiar            D. final

48. A. tourists  B. customers  C. fellows          D. assistants

49. A. at last   B. in time       C. once more     D. as well

50. A. change  B. drink          C. sell                  D. serve

51. A. replied  B. insisted       C. agreed         D. understood

52. A. prepared  B. joined in  C. settled up D. continued

53. A. with pleasure    B. in the café    C. in the sea   D. with wine

54. A. following  B. keeping   C. limiting     D. crossing

55. A. life              B. wine     C. lunch           D. time

 

 

 

 

 

 

 

 

2005年

One afternoon I was sitting at my favorite table in a restaurant , waiting for the food I had ordered to arrive . Suddenly I    36     that a man sitting at a table near the window kept glancing in my direction ,    37    he knew me . The man had a newspaper     38    in front of him , which he was    39     to read , but I could    40     that he was keeping an eye on me . when the waiter brought my     41    the man was clearly puzzled (困惑) by the    42     way in which the waiter and I    43     each other . He seemed even more puzzled as     44    went on and it became     45    that all the waiters in the restaurant knew me . Finally he got up and went into the    46     . When he came out , he paid his bill and    47     without another glance in my direction .

    I called the owner of the restaurant and asked what the man had    48     . “Well,” he said , “that man was a detective (侦探) . He    49     you here because he though you were the man he     50    .” “What ?” I said , showing my     51    . The owner continued , “He came into the kitchen and showed me a photo of the wanted man. I   52      say he looked very much like you ! Of course , since we know you , we told him that he had made a     53    .” “Well , it’s really    54     I came to a restaurant where I’m known ,” I said . “   55     , I might have been in trouble .”

 

 

 

36.A.knew  B.understood  C.noticed  D.recognized

37.A.since  B.even if  C.though  D.as if

38.A.flat  B.open  C.cut  D.fixed

39.A.hoping  B.thinking  C.pretending  D.continuing

40.A.see  B.find  C.guess  D.learn

41.A.menu  B.bill  C.paper  D.food

42.A.direct  B.familiar  C.strange  D.funny

43.A.chatted with  B.looked at  C.laughed at  D.talked about

44.A.the waiter  B.time  C.I  D.the dinner

45.A.true  B.hopeful  C.clear  D.possible

46.A.restaurant  B.washroom  C.office  D.kitchen

47.A.left  B.acted  C.sat down  D.calmed down

48.A.wanted  B.tried  C.ordered  D.wished

49.A.met  B.caught  C.followed  D.discovered

50.A was to beat B was dealing with C.was to meet D.was looking for

51.A.care  B.surprise  C.worry  D.regret

52.A.must  B.can  C.need  D.may

53.A.discovery  B.mistake  C.decision  D.fortune

54.A.a pity  B.natural  C.a chance  D.lucky

55.A.Thus  B.However  C.Otherwise  D.Therefore

 

 

 

 

 

 

 

 

2004年III

 “My name’s Jim Shelley and I’m an addict(有瘾的人)...”

With these words I began to ___36___ the problem, the problem of my telephone addiction. I used to call people  ___37___, from the moment I woke up to the time I went to sleep. I ___38___ to be phoned, I wanted to phone. Just one more call.

It started socially  a few calls each day. It seemed ___39___, just a quick chat. Gradually though, the ___40___ got worse. Soon it was ___41___ use, until, finally, addiction.

And it began to affect(影响) my ___42___. During the day I would disappear for ___43___ call. If I couldn’t make a call, I spent the whole time waiting for the phone to ring. Getting more and more ___44___, in the end, I would ring someone, then someone else, ___45___ myself just one more call.

I was phoning people and ___46___ messages to make sure ___47___ calls would see me through the day. I used to arrive at friends homes and before the door was closed, go straight for the phone with the ___48___ “Is it OK if I just use the phone...?” At work, I became ___49___ when my fellow workers tried to ___50___ me from using the phone. And one day I hit my boss(with the phone). Finally, the police caught me ___51___ a phone box that had taken my last one pound coin, and I was ___52___ to see a psychiatrist(心理医生).

I haven’t ___53___ a phone in the house for three weeks now, and it’s several days ___54___ I used a phone box. I try not to watch TV because there are ___55___ people on it making phone calls. My name is Jim Shelley and I am an addict.

 

 

36. A. face                    B. find       C. accept  D. notice

37. A. now and then   B. all the time  C. at home  D. at work

38. A. tried                   B. asked      C. waited   D. invited

39. A. polite                 B. important  C. fine   D. special

40. A. condition           B. situation    C. result      D. effect

41. A. frequent             B. regular       C. unusual D. particular

42. A. friends               B. study         C. family      D. work

43. A. a quick        B. a secret    C. an expected  D. an extra

44. A. hopeful       B. delighted  C. frightened    D. anxious

45. A. forcing       B. telling         C. giving         D. limiting

46. A. leaving       B. taking        C. passing      D. recording

47. A. long                B. immediate   C. enough      D. surprising

48. A. saying       B. demands  C. wish       D. words

49. A. careful       B. mad          C. determined     D. helpless

50. A. save               B. reduce    C. protect         D. stop

51. A. destroying   B. using      C. stealing     D. emptying

52. A. offered           B. guided    C. ordered          D. reminded

53. A. missed       B. had          C. received      D. fixed

54. A. as                 B. when          C. if                 D. since

55. A. always     B. just              C. more         D. different

 

 

 

 

 

 

 

 

2003年

    I played a racquetball game against my cousin Ed last week. It was one of the most   36   and tiring games I’ve ever had. When Ed first phoned and   37   we play, I laughed quietly, figuring on an   38   victory. After all, Ed’s idea of   39   has always been nothing more   40   than lifting a fork to his mouth.   41   I can remember, Ed’s been the least physically fit member in the family. and   42   proud of himself. His big stomach has always ballooned out between his T-shirt and trousers. Although the family often    43   about that. I’d refused to buy a   44   T-shirt or to lose weight. So when Ed   45   for our game not only with the bottom of his shirt gathered inside his trousers but also with a stomach you could hardly   46   . I was so surprised that I was   47   . My cousin must have made an effort to get himself into shape.   48   , at the point in our game when I’d have predicted(预计) the score to be about 9 to 1 in my favor, it was   49   7 to 9 — and  Ed was   50   . The sudden realization was painful. We   51   to play like two mad men. When the score was 16 up. I was having serious   52   about staying alive until 21 years old. Let alone   53   that many points. When the game finally ended,both of us were lying flat on our backs, too tired to   54   . In a way, I think we both won: I the game, but cousin Ed my   55   .

 

 

 

 

 

36.A.encouraging     B.hopeless     C.surprising        D.regular

37.A.declared            B.mentioned      C.persuaded     D.suggested

38.A.unforgettable   B.unexpected   C.easy             D.early

39.A.exercise           B.preparation      C.joy            D.fitness

40.A.time-saving     B.comfortable      C.suitable      D.effort-making

41.A.As soon as    B.As long as        C.When        D.Since

42.A.strangely     B.personally       C.reasonably      D.eagerly

43.A.cared           B.forgot            C.quarreled          D.joked

44.A.clean           B.larger              C.straight              D.darker

45.A.set out            B.got ready      C.arrived           D.returned

46.A.notice           B.admire             C.believe            D.measure

47.A.nervous      B.curious                 C.careless              D.speechless

48.A.After all       B.As a result         C.Above all       D.At last

49.A.mistakenly     B.then                   C.instead               D.naturally

50.A.leading         B.coming                C.waiting                D.counting

51.A.pretended        B.stopped               C.continued           D.decided

52.A.thoughts      B.doubts                 C.situations             D.problems

53.A.scoring         B.completing           C.receiving             D.keeping

54.A.play          B.start                    C.sleep                   D.move

55.A.friendship         B.respect          C.support             D.favor

 

 

 

 

 

2002年

What is intelligence (智力) anyway? When I was in the army I  36  an intelligence test that all soldiers took, and, against  37   of 100, scored 160.

I had an auto-repair man once, who, on these intelligence tests, could not   38   have scored more than 80.    39  , when anything went wrong with my car I hurried to him - and he always  40  it.

   Well, then, suppose my auto-repair man  41   questions for some intelligence tests. By every one of them I' d prove myself a   42   . In a world where I have to work with my   43  , I' d do poorly.

   Consider my auto-repair man   44   . He had a habit of telling   45  . One time he said, "Doc, a deaf-and-dumb (聋哑) man  46  some nails. Having entered a store, he put two fingers together on the counter and made   47  movements with the other hand. The clerk brought him a hammer. He   48   his head and pointed to the two fingers he was hammering. The clerk    49   him some nails. He picked out the right size and left. Well, Doc, the   50   man who came in was blind. He wanted scissors (剪刀).   51   do you suppose he asked for them?" I lifted my right hand and made scissoring movements with my first two fingers. He burst out laughing and said, "Why, you fool, he used his   52   and asked for them. I' ve been   53   that on all my customers today, but I knew  54   I'd catch you. "Why is that?” I asked. "Because you are so goddamned educated, Doc. I knew you couldn't be very  55  ."

   And I have an uneasy feeling he had something there.

 

36. A. failed               B. wrote           C. received            D. chose

37. A. an average      B. a total            C. an exam             D. a number

38. A. always          B. possibly          C. certainly              D. frequently

39. A. Then               B. Thus                C. Therefore           D. Yet

40. A. fixed                B. checked            C. drove                D. changed:

41. A. answered        B. practised             C. designed           D. tried

42. A. teacher              B. doctor              C. winner              D. fool

43. A. brains               B. effort                C. hands                D. attention

44. A. again               B. as usual              C. too                 D. as well

45. A. lies                  B. jokes                  C. news                D. tales

46. A. bought              B. tested              C. found              D. needed

47. A. cutting             B. hammering         C. waving           D. circling

48. A. nodded             B. raised                 C. shook               D. turned

49. A. brought            B. packed             C. sent                   D. sold

50. A. clever               B. other                  C. right                D. next

51. A. What               B. How                  C. Who                D. Which

52. A. imagination      B. hand                 C. voice            D. information

53. A. trying               B. proving             C. practising        D. examining

54. A. for sure            B. at once             C. in fact             D. right now

55. A. clear                B. silly                  C. slow                D. smart

 

 

 

 

 

2001年

He has been called the “missing link.” Half-man, half-beast. He is supposed to live in the highest mountain in the world—Mount Everest.

He is known as the Abominable Snowman. The  36  of Snowman has been around for  37  . Climbers in the 1920s reported finding marks like those of human feet high up on the side of Mount Everest. The native people said they  38  this creature and called it the “Yeti,” and they said that they had  39  caught Yetis on two occasions  40  none has ever been produced as evidence (证据).

Over the years, the story of the Yetis has  41  . In 1951, Eric Shipton took photographs of a set of tracks in the snow of Everest. Shipton believed that they were not  42  the tracks of a monkey or bear and  43  that the Abominable Snowman might really  44  .

Further efforts have been made to find out about Yetis. But th eonly things people have ever found were  45  footprints. Most believe the footprints are nothing more than  46  animal tracks, which had been made  47 as they melted (融化) and refroze in the snow.  48  , in 1964, a Russian scientist said that the Abominable Snowman was  49  and was a remaining link with the prehistoric humans. But,   50  , no evidence has ever  51  been produced.

These days, only a few people coutinute to take the story of Abominable Snowman  52  . but if they ever  53  catching one, they may face a real  54  : Would they put it in a   55  or give it a room in a hotel?

 36. A. event     B. story    C. adventure    D. description

 37. A. centuries  B. too long  C. some advice  D. many years

 38. A. heard from B. cared for C. knew of      D. read about

 39. A. even      B. hardly   C. certainly    D. probably

 40. A. as        B. though   C. when       D. until

 41.A. developed   B. changed  C. occurred   D. continuted

 42. A. entirely    B. naturally  C. clearly    D. simply

 43. found        B. declared  C. felt        D. doubled

 44. A. exist      B. escape    C. disappear   D. return

 45. A. clearer     B. more     C. possible    D. rare

 46. A. huge      B. recent     C. ordinary   D. frightening

 47. A. strange     B. large     C. deep      D. rough

 48. A. In the end  B. Therefore  C. After all  D. However

 49. A. imagined   B. real      C. special    D. Familiar

 50. A. so        B. besides   C. again     D. instead

 51. A. rightly     B. actually  C. normally  D. particularly

 52. A. lightly     B. jokingly   C. seriously  D. properly

 53. A. succeed in  B. insist on  C. depend on  D. join in

 54. A. decision    B. situation  C. subject    D. problem

 55. A. zoo        B. mountain  C. museum   D. laboratory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2001-2009年高考英语全国卷完形填空参考答案

2009年

36.A  37.D  38.C  39.A  40.C  41.D  42.B   43.C    44.B    45.D   

46.B  47.A  48.C  49.B  50.A  51.C  52.D   53.B    54.A    55.D 

 

2008年

36.D  37.C  38.A  39.B  40.B  41.C  42.A  43.D  44.B   45.D 

46.A  47.C  48.A  49.D  50.C  51.C   52. D 53. B  54. D  55. A

 

2007年

36. C  37. A   38. B  39. A  40 . C  41. D  42. C  43. D   44.B   45. A 

46. D  47. A  48. C  49. B  50. C   51. B  52. A  53.D   54. D  55. B

 

2006年

36. C  37. D  38. C  39. B  40 . A  41. B  42. D  43. B  44. C   45. A 

46. D  47. A 48. B  49. C  50. D   51. A   52. B  53. C  54. D  55. A

 

2005年

36. C  37. D  38. B  39. C  40 . A   41. D  42. B  43. A  44. B  45. C   

46. D  47. A  48. A  49. C  50. D   51. B  52. A  53. B   54. D  55. C

 

2004年

36. A  37. B  38. C   39. C  40 . B   41. A   42. D  43. A  44. D  45. B

46. A  47. C  48. D   49. B  50. D   51. A   52. C   53. B  54. D  55. A

 

2003年

36. C  37. D  38. C  39. A  40. D  41. B  42. A  43. D  44. B  45. C

46. A  47. D  48. B  49. C  50. A  51. C  52. B  53. A  54. D  55. B

 

2002年

36. C  37. A  38. B   39. D  40. A   41. C  42. D  43. C   44. A  45. B 

46. D  47. B  48. C   49. A  50. D   51. B  52.  C  53. A  54. A  55. D

2001年

36. B  37. D  38. C  39. A  40. B  41. D  42. D  43. C  44. A   45. B

46. C  47. B  48. D  49. B  50. C  51. B  52. C  53. A  54. D  55. A

  评论这张
 
阅读(3482)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017