注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

吴俊姬的博客

新东方集团优秀教师,新东方集团问吧教师团专家顾问,《新东方英语》约稿作者

 
 
 

日志

 
 

高考英语全国卷单项选择题汇总  

2010-04-20 03:59:19|  分类: 高中 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

2009年

21. -- It looks heavy. Can I give you a hand?

--               

 A. No, thanks                       B. Yes, my pleasure

C. No, never mind                   D. Yes, I do

22. Let's go to        cinema that'll take your mind off the problem for      while.

     A. the; the                         B. the; a

C. a; the                           D. a; a

23. How much        she looked without her glasses!

     A. well                             B. good

     C. best                             D. better

24. Could I speak to       is in charge of International Sales please?

     A. who                             B. what

     C. whoever                          D. whatever

25. What do you mean, there are only ten tickets? There           be twelve.

     A. should          B. would    C. will    D. shall

26. His sister left home in 1998, and             since.

     A. had not been heard of              B. has not been heard of

C. had not heard of                  D. has not heard of

27. I tried phoning her office,but I couldn't             

     A. get along                          B. get on

     C. get to                             D. get through

28. She brought with her three friends, none of           I had ever met before.

     A. them                            B. who

C. whom                           D. these

29. Edward, you play so well. But I        you played the piano.

     A. didn't know                      B. hadn't known

     C. don't know                       D. haven't known

30. The children all turned       the famous actress as she entered the classroom.

     A. looked at                        B. to look at

C. to looking at                     D. look at

31. The computer was used in teaching. As a result, not only        , but students became more interested in the lessons.

    A. saved was teachers' energy       B. was teachers' energy saved

C. teachers' energy was saved       D. was saved teachers' energy

32. Encourage your children to try new things, but try not to        them too hard.

A. draw                             B. strike

     C. rush                              D. push              

33. One of the most important questions they had to consider was         of public health.

     A. what         B. this        C. that     D. which

34. Everybody was touched          words after they heard her moving story.

     A. beyond                            B. without

C. of                                D. in

35. Now that we've discussed our problem, are people happy with the decisions        ?

     A. taking                             B. take

     C. taken                             D. to take

 

2008年

21.—Would you like to join me for a quick lunch before class?

  — ______, but I promised Nancy to go out with her.

A. I’d like to    B. I like it.    C. I don’t    D. I will

22.—What fruit is in season now?

  —Pears and apples, ______.

A. I know   B. I think   C. I see   D. I feel

23. The performance ______ nearly three hours, but few people left the theatre early.

A. covered    B. reached    C. played    D. lasted

24. Let’s learn to use the problem we are facing _____ a stepping-stone to future success.

A. to    B. for    C. as      D. by

25. The lawyer seldom wears anything other than a suit ______ the season.

A. whatever    B. wherever    C. whenever    D. however

26. I like getting up very early in summer. The morning air is so good ______.

A. to be breathed   B. to breathe    C. breathing   D. being breathed

27. — Have you known Dr. Jackson for a long time?

—Yes, since she ______ the Chinese Society.

A. has joined   B. joins   C. had joined    D. joined

28. You’re driving too fast. Can you drive ______?

A. more slowly a bit     B. slowly a bit more

C. a bit more slowly     D. slowly more bit

 

 

29. The wet weather will continue tomorrow when a cold front ______ to arrive.

A. is expected     B. is expecting   C. expects    D. will be expected

30. —Which of the two computer games did you prefer?

   —Actually I didn’t like ______.

A. both of them    B. either of them   

C. none of them    D. neither of them

31. —Have you got any idea for the summer vacation?

    —I don’t mind where we get ______ there’s sun, sea and beach.

A. as if    B. as long as      C. now that     D. in order that

32. The weather was ______ cold that I didn’t like to leave my room.

A. really   B. such      C. too    D. so

33. The English spoken in the United States is only slightly different from ______ spoken in England.

A. which    B. what    C. that    D. the one

34. After studying in a medical college for five years, Jane ______ her job as a doctor in the countryside.

A. set out    B. took over     C. took up     D. set up

35. —Sorry, I made a mistake again.

— ______. Practice more and you’ll succeed.

A. Never mind          B. Certainly not   

C. Not at all            D. Don’t mention it

 

 

 

 

 

2007年

21. ---Have you heard the latest news?  ---No, What ________?

   A. is it                   B. is there           

C. are they                D. are those

22. Some pre-school children go to a day care center, __________ they learn simple games and songs.

   A. then                  B. there             

C. while                 D. where

23. The manager suggested an earlier date ____________ the meeting.

   A. on           B. for       C. about            D. with

24. ---It’s a long time since I saw my sister.  ---_______________ her this weekend?

   A. Why not visit                   B. why not to visit

   C. Why not visiting                 D. Why don’t visit

25. ---The last one __________________ pays the meal.    ---Agreed!

   A. arrived       B. arrives     C. to arrive     D. arriving

26. I won’t call you, ________ something unexpected happens.

   A. unless       B. whether     C. because      D. while

27. ---How’s your tour around the North Lake? Is it beautiful?

   ---It ________ be, but it is now heavily polluted.

   A. will         B. would        C. should       D. must

28. We all know that, __________, the situation will get worse.

   A. not if dealt carefully with         B. if not carefully dealt with

   C. if dealt not carefully with         D. not if carefully dealt with

29. I smell something __________ in the kitchen. Can I call you back in a minute?

   A. burning     B. burnt     C. being burnt      D. to be burnt

30. Does this meal cost $50? I __________ something far better than this!

   A. prefer       B. expect       C. suggest        D. suppose

31. Between the two generations, it is often not their age, _________ their education that causes misunderstanding.

   A. like         B. as          C. or            D. but

32. I know a little bit about Italy as my wife and I ________ there several years ago.

   A. are going     B. had been    C. went          D. have been

33. ---Can you read the sign, sir? No smoking allowed in the lift!  ---__________________.

   A. Never mind                         B. Don’t mention it  

   C. Sure, I don’t smoke                   D. Pardon me

34. “Goodbye, then,” she said, without even ___________ from her book.

   A. looking down  B. looking up  C. looking away   D. looking on

35. The flowers were so lovely that they __________ in no time.

A. sold    B. had been sold    C. were sold      D. would sell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2006年

2l. The house belongs to my aunt but she______ here any more.

A. hasn't lived                          B. didn't live     

C. hadn't lived                          D. doesn't live

22. We______the last bus and didn't have any money for taxi, so we had to walk home.

A. reached        B. lost           C. missed          D. caught

23. See the flags on top of the building? That was______ we did this morning.

A. when         B. which         C. where          D. What

24. There's no light on - they______ be at home.

A. can't         B. mustn't         C. needn't         D. shouldn't

25.- Excuse me, can you tell me where the nearest bank is, please?

   -______ Oh yes! It's past the office, next to a big market.

A. Mm, let me think.         B. Oh, I beg your pardon?

C. You're welcome.          D. What do you mean?

26. If I can help_______, I don't like working late into the night.

A. so             B. that          C. it              D. them

27. Mike didn't play football yesterday because he had ______ his leg.

A. damaged    B. hurt     C. hit     D. struck

28. ______he has limited technical knowledge, the old worker has a lot of experience.

A. Since      B. Unless    C. As     D. Although

29. The water ______ cool when I joined into the pool for morning exercise.

A. was felt    B. is felt      C. felt     D. feels

 

30. - Hello, could I speak to Mr. Smith?

   - Sorry, wrong number. There isn't______ Mr. Smith here.

A. 不填    B. a    C. the     D. one

31. Eliza remembers everything exactly as if it ______ yesterday.

A. was happening                 B. happens  

 C. has happened                 D. happened

32. ______ and happy, Tony stood up and accepted the prize.

A. Surprising       B. Surprised   

C. Being surprised   D. To be surprising

33. Please remind me______ he said he was going. I may be in time to see him off.

A. where     B. when     C. how      D. what

34. - I wonder if I could possibly use your car for tonight?

   -______. I'm not using it anyhow.

A. Sure, go head                B. I don't know   

C. Yes, indeed                  D. I don't care

35. Mary, ______ here - everybody else, stay where you are.

A. come    B. comes     C. to come      D. coming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005年

21.—Can I speak to Mr. Wang , please ?

    —       

      A.Who are you ?            B.I’m Wang .

C.Speaking                          D.Are you john ?

22.No one helped me . I did it all         myself .

      A.for             B.by              C.from          D.to

23.Mary wrote an article on         the team had failed to win the game .

      A.why           B.what          C.who           D.that

24.I have many friends ,        some are businessmen .

      A.of them   B.from which   C.who of    D.of whom

25.We haven’t enough books for         ; some of you will have to share .

      A.somebody B.anybody    C.everybody D.nobody

26.Tom , you         leave all your clothes on the floor like this !

      A.wouldn’t   B.mustn’t      C.needn’t      D.may not

27.They wanted to charge $ 5, 000 for the car ,        we managed to bring the price down .

      A.but             B.so              C.when          D.since

28.—What would you do if it         tomorrow ?

    —We have to carry it on , since we’ve got everything ready .

      A.rain            B.rains          C.will rain     D.is raining

29.My parents will move back into town in a year or         .

      A.later           B.after           C.so              D.about

 

 

30.It wasn’t until nearly a month later         I received the manager’s reply .

      A.since          B.when          C.as               D.that

31.—Oh dear ! I’ve just broken a window .

    —        .It can’t be helped .

      A.Never mind                   B.All right         

C.that’s fine                      D.Not at all

32.The storm left ,        a lot of damage to this area .

      A.caused                             B.to have caused      

C.to cause                           D.having caused

33.The hero’s story         differently in the newspapers .

      A.was reported                     B.was reporting     

C.reports                              D.reported

34.The coffee is wonderful ! It doesn’t taste like anything I

      before .

      A.was having                        B.have          

C.have ever had                     D.had ever had

35.The chairman thought         necessary to invite Professor Smith to speak at the meeting .

A.that                   B.it            C.this              D.him

 

 

 

 

 

 

 

2004年III

21. I often see lights in that empty house. Do you think I _____ report it to the police?

A. should     B. may              C.  will         D. can

22. Helen had to shout _____ above the sound of the music.

A. making herself hear          B. to make herself hear     

C. making herself heard        D. to make herself heard

23. —I’d like to take a week’s holiday.

—_____, we’re too busy.

A. Don’t worry                     B. Don’t mention it

C. Forget it                            D. Pardon me

24. We needed a new cupboard for the kitchen. So Peter made _____ from some wood we had.

A. it              B. one               C. himself   D. another

25. —The window is dirty.

—I know. It _____ for weeks.

A. hasn’t cleaned                  B. didn’t clean

C. wasn’t cleaned                  D. hasn’t been cleaned

26. To enjoy the scenery, Irene would rather spend long hours on the train _____ travel by air.

A. as            B. to                 C. than           D. while

27. Mr. White _____ at 8:30 for the meeting, but he didn’t show up.

A. should have arrived          B. should arrive

C. should have had arrived   D. should be arriving

 

 

28. The journey around the world took the old sailor nine months, _____ the sailing time was 226 days.

A. of which                           B. during which

C. from which                       D. for which

29. When we plan our vacation, mother often offers _____ suggestions.

A. careful     B. practical       C. effective  D. acceptable

30. I hope you don’t mind me asking, _____ where did you buy those shoes?

A. so            B. and               C. yet             D. but

31. Reading is an experience quite different from watching TV; there are pictures _____ in your mind instead of before your eyes.

A. to form    B. form             C. forming     D. having formed

32. —I would never come to this restaurant again. The food is terrible!

—____.

A. Nor am I                              B. Neither would I   

C. Same with me                       D. So do I

33. It is reported that the United States uses _____ energy as the whole of Europe.

A. as twice                            B. twice much      

C. twice much as                   D. twice as much

34. In some western countries, demand for graduates from MBA courses has _____.

A. turned down                     B. turned over

C. fallen down                       D. fallen over

35. I do every single bit of housework _____ my husband Bob just does the dishes now and then.

A. since        B. while            C. when         D. as

2003年

21.Don’t be afraid of asking for help  _____  it is needed.

       A.unless           B.since          C.although            D.when

22.A cook will be immediately fired if he is found  _____   in the kitchen.

 A.smoke          B.smoking       C.to smoke        D.smoked

23.Allen had to call a taxi because the box was _____   to carry all the way home.

       A.much too heavy             B.too much heavy  

C.heavy too much             D.too heavy much

24.—Sorry, Joe, I didn’t mean to…

       —Don’t call me “Joe”. I’m Mr Parker to you, and _____      you forget it!

       A.do             B.didn’t             C.did                D.don’t

25.If anybody calls, tell them I’m out, and ask them to     _____   their name and address.

       A.pass                B.write             C.take           D.leave

26.The sign reads “In case of   _____    fire, break the glass and push   _____    red button.”

     A.不填;a          B.不填;the       C.the; the        D.a;a

27.All morning as she waited for the medical report from the doctor, her nervouseness  _____  .

       A.has grown        B.is growing      C.grew    D.had grown

28.A left luggage office is a place where bags  _____  be left for a short time, especially at a railway station.

       A.should             B.can               C.must       D.will

 

29.We’re going to the bookstore in John’s car. You can come with us _____  you can meet us there later.

       A.but               B.and             C.or           D.then

30.Why don’t you put the meat in the fridge? It will   _____  fresh for several days.

       A.be stayed       B.stay       C.be staying        D.have stayed

31.News reports say peace talks between the two countries  _____     with no agreement reached.

       A.have broken down          B.have broken out  

C.have broken in              D.have broken up

32.—There’s coffee and tea: you can have _____   .

       —Thanks.

       A.either             B.each               C.one          D.it

33.—Susan, go and join your sister cleaning the yard.

       —Why   _____    ? John is sitting there doing nothing.

       A.him                  B.he               C.I                 D.me

34.The old couple have been married for 40 years and never once  _____  with each other.

       A.they had quarreled                          B.they have quarreled

       C.have they quarreled                        D.had they quarreled

35.—I think you should phone Jenny and say sorry to her.

       —    _____  .It was her fault.

       A.No way        B.Not possible     C.No chance     D.Not at all

 

 

2002年

21. —I'm taking my driving test tomorrow.

    —________!

     A. Cheers        B. Good luck        C. Come on      D. Congratulations

22. Excuse me for breaking in, ________I have some news for you.

     A. so                B. and               C. but                D. yet

23.—You haven't said a word about my new coat, Brenda. Do you like it?

  — I'm sorry I________anything about it sooner. I certainly think it's pretty on you.

   A. wasn' t saying                      B. don' t say           

C. won' t say                           D. didn' t say

24. The mother didn' t know________to blame for the broken glass as it happened while she was out.

   A. who                  B. when               C. how               D. what

25.—Is John coming by train?

— He should, but he________not. He likes driving his car.

   A. must                 B. can                C. need               D. may

26. Jumping out of________airplane at ten thousand feet is quite________exciting experience.

   A. 不填; the            B. 不填; an       C. an; an           D. the; the

27. Boris has brains. In fact, I doubt whether anyone in the class has________IQ.

   A. a high             B. a higher       C. the higher       D. the highest

28. The taxi driver often reminds passengers to________their belongings when they leave the car.

   A. keep              B. catch            C. hold               D. take

29. I wonder why Jenny________us recently. We should have heard from her by now.

   A. hash' t written                    B. doesn' t write

   C. won' t write                       D. hadn' t written

30. John shut everybody out of the kitchen________he could prepare his grand surprise for the party.

   A. which            B. when            C. so that          D. as if

31. We thought of selling this old furniture, but we' ve decided to________it. It might be valuable.

   A. hold on to                       B. keep up with

   C. turn to                           D. look after

32. Having a trip abroad is certainly good for the old couple, but it remains________whether they will enjoy it.

   A. to see            B. to be seen         C. seeing       D. seen

33. It is said in Australia there is more land than the government knows________.

   A. it what to do with                  B. what to do it with

   C. what to do with it                  D. to do what with it

34. The research is so designed that once________nothing can be done to change it.

   A. begins         B. having begun      C. beginning          D. begun

35. Meeting my uncle after all these years was an unforgettable moment, ________I will always  treasure.

   A. that                 B. one            C. it             D. what

 

 

 

2001年   

21.- Good morning, Grand Hotel.

- Hello, I' d like to book a room for the nights of the 18th and 19th.

- ________

A.What can I do for you?     B.Just a minute, please.

C.What' s the matter?        D.At your service.

22.The film brought the hours back to me________ I was taken good care of in that far-away village.

A.until     B.that     C.when     D.where

23.As we joined the big crowd I got________ from my friends.

A.separated     B.spared   C.lost     D.missed

24.Selecting a mobile phone for personal use is no easy task because technology________ so rapidly.

A.is changing                 B.has changed

C.will have changed            D.will change

25.The Parkers bought a new house but________ will need a lot of work before they can move in.

A.they       B.it     C.one      D.which

26.We didn' t plan our art exhibition like that but it________ very well.

A.worked out                B.tried out

C.went on                   D.carried on

27.The home improvements have taken what little there is________ my spare time.

A.from  B.in    C.of       D.at

 

28.It is generally believed that teaching is________ it is a science.

A.an art much as       B.much an art as

C.as an art much as        D.as much an art as

29.The warmth of________ sweater will of course be determined by the sort of ________wool used.

A.the; the                B.the; 不填

C.不填; the              D.不填;不填

30.I________ ping-pong quite well, but I haven't had time to play since the new year.

A.will play               B.have played

C.played                   D.play

31.A computer can only do________ you have instructed it to do.

A.how   B.after     C.what    D.when

32.Visitors________ not to touch the exhibits.

A.will request             B.request

C.are requesting            D.are requested

33.I was really anxious about you. You________ home without a word.

A.mustn't leave                 B.shouldn' t have left

C.couldn' t have left          D.needn't leave

34.________is known to everybody, the moon travels round the earth once every month.

A.It     B.As      C.That      D.What

35.________such heavy pollution already, it may now be too late to clean up the river.

A.Having suffered         B.Suffering

C.To suffer               D.Suffered

 

 

 

 

 

 

 

 

2001-2009年高考英语全国卷单项填空参考答案

2009年

21.A  22.B  23.D  24.C  25.A  26.B  27.D   28.C  29.A   30.B 

31.B  32.D  33.C  34.A  35.C   

 

2008年

21.A  22.B 23.D  24.C  25.A  26.B  27.D  28.C  29.A  30.B  31.B  32.D  33.C  34.C  35.A

 

2007年

21.A  22. D 23. B  24.A  25. C  26. A 27.C  28. B  29.A  30.B  31. D  32. C  33. D 34.B  35. C

 

2006年

21. D  22. C 23. D  24.A  25. A  26. C 27. B  28. D  29. C  30.B  31. D  32. B  33. B 34. A  35. A 

 

2005年

21. C   22. B  23. A  24.D  25. C  26. B  27. A 28. B 29. C 30. D 31. A  32. D  33. A  34. C  35. B 

 

2004年

21. A  22. D 23. C  24. B  25. D  26. C 27. A  28. A  29. B  30. D  31. C  32. B  33. D  34. C  35. B 

 

2003年

21. D 22. B 23. A 24. D 25. D 26. B 27. C 28. B 29. C 30. B

31. A 32. A 33. D 34. C 35. A

 

2002年

21. B   22. C 23. D 24. A  25. D  26. C 27. B 28.  D   29. A  30. C   31. A  32. B  33. C  34. D  35. B

 

2001年

21. B  22. C   23. A  24. A  25. B  26. A  27. C  28.D  29.B  30.D

31.C   32. D  33. B  34. B  35.A

  评论这张
 
阅读(925)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017